Varför skaffa hund?

Vissa människor känner hela livet att de behöver en hund vid sin sida. De tycker att det är en självklarhet att skaffa hund och anpassar gärna sitt liv till viss del till detta. Vad är det som gör att människor i alla tider har trivts så bra med hundar?

En hund är nog den bästa vän man kan ha. Den håller med om allt du berättar och är alltid på din sida. Vad du än gör kommer den alltid att stötta dig och dina beslut. Forskare har nyligen kommit fram till att hundar förstår oss människor mer än man kan tro. Särskilt för människor som saknar familj eller partner är det väldigt skönt att ha en trofast familjemedlem som alltid väntar trofast på att du ska komma hem.

Hunden gör också att du regelbundet kommer ut på promenader och träffar nya människor. Det är både hälsosamt och trevligt. Tillsammans kan ni socialisera och lära känna nya hundar och hundägare i ert närområde. Känner du dig ensam exempelvis efter en skilsmässa eller helt enkelt skulle trivas med mer sällskap kan det vara en god idé att skaffa hund!