Köp en bur till hundens smådjurskompis

Tillhör din familj de som har både hund och kanin, eller kanske hund och marsvin? Bra och godkända marsvinsburar är viktiga, både för transport, men också som lekplats eller viloplats där den lille vännen kan både äta och vila. En bur för de mindre vännerna, kaninen och marsvinet – hur ska den se ut?

Burdesign

Burar behöver ha olika storlekar beroende på vilken typ av familjemedlem som ska bo där. Kaniner vill känna sig trygga och skyddade och både kaniner och marsvin vill ha stora burar där de kan sysselsätta sig och trivas. Precis som familjens tvåbenta, vill även de fyrbenta aktivera sig.

Miljön är viktig för att smådjuren ska kunna agera lika naturligt som om de inte befann sig i bur. Burmiljön ska vara stimulerande så att smådjuren kan vara sig själva och agera naturligt. Det behöver finnas aktivitetsmöjligheter som material att bygga bo av, till exempel halm eller strö, pappersremsor eller annat kul att plocka med. De behöver kunna hoppa runt och även ha gömställen, lite hyllor som är tillräckligt stora och rikligt med väldoftande strö på golvet i buren. Om du har flera marsvin i samma bur behöver det finnas flera hyllor och gömställen och buren måste vara ganska stor – då kommer de att trivas.

Var köper man rätt sorts bur?

Du köper de mest trivsamma burarna hos de butiker som är specialister på smådjursskötsel. Zoo.se är den perfekta butiken där du kan handla både online och direkt i den välsorterade butiken med veterinärmottagning i Bromma Blocks i Stockholm. Zoo.se har också mycket kunniga rådgivare som du både kan maila till och ringa. Här finns godkända burar i många olika storlekar till bra priser och för den som bor i Stockholmsområdet kan man få hemleverans samma dag. Bor du i en annan del av landet kan du få leverans dagen efter eller upp till tre arbetsdagar.

Buren ska vara godkänd

Vad innebär det att marsvinsburar är godkända?

Både marsvin och andra smådjur behöver plats att röra sig på. Djurskyddslagstiftningen anger hur stor yta ett marsvin minst ska ha. Utrymmet får gärna vara större men aldrig mindre än måtten i tabellen nedan. Hyllplan räknas inte in i ytan. När en bur är godkänd följer dess utformning djurskyddslagstiftningen – det är viktigt att kontrollera detta när du köper buren. På Zoo.se kan du tryggt handla din bur och du kan prata med kunnig personal.

Social kontakt och aktivitet

Kaniner och marsvin vill ha sällskap, de vill bo i par eller i grupp och det är viktigt att ta hänsyn till att de vill vara en liten familj med social kontakt. Inredningen i smådjurshemmet är också viktig och du bör vara uppmärksam på att kastrera dina fyrbenta vänner i god tid. Då mår hela familjen bra.