Ansvarstagande hundägare

Har du nyligen skaffat hund eller kanske funderar på att skaffa en så är det lätt att i första hand tänka på valpen och hur den ska välkomnas i hemmet. Det ska köpas en fin sele, matskålar och en eller ett par mjuka bäddar till den nya familjemedlemmen. En del leksaker brukar det också bli och säkert en del tuggben eller hundgodis av olika sorter. Det är så roligt att planera och skaffa allt möjligt eftersom man vill sin nya familjemedlem det allra bästa. Men en sak är dessvärre lätt att glömma: Det kan hända olyckor och veterinärkostnader kan bli höga.

Om hunden blir skadad

Även den mest noggranna hundägare kan råka ut för att hunden blir skadad ibland. Småskador kanske går att åtgärda på egen hand men lite större kräver veterinärbesök och då kan det bli riktigt dyrt om inte hunden är försäkrad. Glöm därför inte bort att klicka in på https://www.lassie.co/ redan på ett tidigt stadium för att jämföra olika varianter på hundförsäkring. Vad som passar bäst för varje enskild hund eller hundägare kan påverkas av flera olika saker, inte minst vilka nivåer på försäkringsbelopp och kanske självrisk som ägaren föredrar. På https://www.lassie.co/ finns det tydligt beskrivet hur det fungerar och tre olika försäkringsnivåer så du kan alltid hitta det som passar bäst.

Minska skaderiskerna

Självklart kan du själv minska skaderiskerna genom att i förväg tänka till lite och kanske anpassa hemmet efter en valp, precis på samma sätt som de flesta gör när de har småbarn hemma. Ta bort alla sladdar och eventuella giftiga växter som en liten valp kanske frestas att bita i. Undvik att ge godis som choklad eller annat som kan vara giftigt för en hund. Lär dig sköta din fyrbente vän på bästa sätt så kanske det inte händer något. Men även den mest omsorgsfulle hundägaren kan ändå tvingas se sin hund drabbas av skador och sjukdomar som kräver dyrbara veterinärbesök och kanske rehabiliteringsinsatser under långa perioder. Alla vill vi ju att våra hundar ska må bra och därför har https://www.lassie.co/ även en tassfond med en pott pengar för de som behöver det allra mest.