Vanliga misstag hundägare gör

Människans bästa vän är hunden men många gör stora misstag när de skaffar en hund vilket kan sätta käppar i hjulet mellan hund och ägare. Att äga en hund innebär att du åtar dig mycket ansvar. En hund är inte en leksak utan en levande varelse som behöver lära sig korrekt beteende men som också behöver mycket omsorg. När du är en hundägare behöver du se till att din hund mår bra och är välskött. Tyvärr begår många misstag när de köper och äger en hund vilka kan vara problematiska att korrigera. När en hundägare (ny eller erfaren) är medveten om vilka misstag som kan begås på grund av okunskap är det lättare att undvika dem.

Fel hundras

Ett av de vanligaste misstagen nya hundägare gör är att välja fel hundras. Drömhunden väljs baserat på dess attraktiva utseende medan hundrasens egenskaper, beteende och behov ignoreras. När du väljer att köpa en speciell hundras är det viktigt att denna typ av hund kommer att passa dig och din familjs vardag samt livsstil. Om du inte har mycket tid att träna och motionera en hund är en aktiv hundras ett dåligt val och kommer att skapa problem, både för dig och för din hund.

Saknar försäkring

Ett av de största misstag en hundägare kan begå är att inte försäkra sin hund. Det är oerhört viktigt att hundar har en täckande och bra försäkring även om den kostar en slant. Risken för skador är relativt liten för en väl omhändertagen och omskött hund men en hund riskerar alltid att bli sjuk precis som människor. När du behöver en försäkring för din hund är Hundförsakring.se bästa stället att börja leta på. Hos Hundförsäkring.se kan du jämföra hundförsäkringar hos olika bolag och hitta den försäkring som passar dig bäst. Du kan exempelvis teckna en hundförsäkring som täcker veterinärvård (plus undersökning) om din hund blir sjuk eller skadas, olycksförsäkring som inte är heltäckande eller flockförsäkring för dig som äger över fyra hundar. Hos Hundförsäkring.se kommer du dessutom att hitta all information du behöver för att göra rätt val.

Otillräcklig motion samt tandhygien

Ett allt för vanligt vanligt misstag är att hundägare inte ger hunden tillräckligt med motion. Hundar behöver leka men förväxla inte lek med motion. Både större som mindre hundar behöver röra på sig tre till fyra gånger om dagen. En hundras som är aktiv kan få hälsoproblem samt skapa problembeteende om den inte får åtminstone en lång promenad dagligen (runt en timme). Förutom den dagliga motionen behöver din hund seriös träning plus tid för lek. Hundar behöver tränas både fysiskt och mentalt för att må bra.

Ett annat misstag hundägare gör är att de glömmer bort hundens tänder samt tandhygien. Tandsten är ett vanligt problem hos flera hundraser och om deras tänder inte tas om hand finns risk för både inflammation och tandlossning.